sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Syysmasennusta vastaan!

Hei!
Nyt kun on sateisia ja kylmiä syyspäiviä tulossa ja Netflixin tuijottelu alkaa käymään tylsäksi, niin kannattaa hommata itselleen vähän tekemistä sisätiloihin. Jos olet lukutoukka, kirjat ovat varmasti sinun juttusi. Itse olen enemmän tekevää tyyppiä joten olen ostanut itselleni muutamia eri vaihtoehtoja. Tässä blogissa pääsette tutustumaan niihin ja toivottavasti löydätte itsellenne sopivan :)



1. 1000 pistettä : Kaupungit, Thomas Pavitte
Kyseessä on meille lapsuudesta tuttu pisteestä pisteeseen-tehtävä, tämä vaan on astetta haastavampi.  Näillä A3-kokoisilla sivuilla sinun täytyy yhdistää numerot 1 - 1000, jonka jälkeen sinulle muodostuu kaunis Thomas Pavitten taulu. Parasta tässä on  se että jokaisen sivun voi irrottaa helposti repimällä katkoviivoja pitkin ja laittaa vaikkapa kehyksiin. Kirjaan kuuluu 20 kuvaa eri puolilta maailmaa, mm. Rio, Venetsia, Chicago.
Työvälineenä voi käyttää lyijykynää jos pelkää tekevänsä virheitä. Itse suosin kyllä mielummin Stabilo point 88:a. Niillä saa mielestäni selkeämpää jälkeä. Paperi on sen verran paksua ettei tussitkaan näy läpi. Viivoitinta voi käyttää halutessaan. Mielestäni kuvista tulee paljon eläväisempiä kun viivat tekee suoralta kädeltä. Olen saanut jo neljä valmiiksi ja olen ollut hyvin tyytyväinen ostokseen. Näitä saa ihan Suomalaisesta kirjakaupasta ostettua! :) Suosittelen!


2. Zentangle,
Mitä on Zentagle? Se on piirtämistä ilman aihetta. Erillaisia muotoja, kuvioita, viivoja, kaaria. Päästä siis mielikuvituksesi valloileen ja anna kynän sauhuta. Jokaisille kuvioille on omat nimensä Zentaglen ihmeellisessä maailmassa, mutta minä en niistä ole sen kummemmin ottanut selvää. Piirrän vain mitä mieleen tulee. Aloitan yleensä piirtämällä ison kuvion esim. sydämen, ympyrän, neliön taikka kissan ;) ja värittämisen sijaan, alan piirtämään kuvion sisälle erillaisia viivoja ja muotoja.
Ostin itselleni Figma Micron Tool Set 6:sen. Siinä on mustia kyniä 6kpl: 2x01, 03, 05, 2x08. Ja ostin vielä erikseen yhden mustan 005 ja sinisen 05.



3. Aikuisten värityskirjat
Suuren suosion saaneet aikuisten värityskirjat ovat erittäin hyvää ja rauhoittavaa ajanvietettä. Itse hommasin Mindfulness-värityskirjan, Kirke Muhoselta ( 77 kpl kuvia). Valitsin kyseisen kirjan sen kuvien perusteella, sillä ne ovat paljon mielyttävämpiä kuin toisten kirjojen. En pidä A4 kokosista sivuista täynnä toistoa olevia kuvia. Tässä kirjassa jokaisella sivulla on yksi iso kuva, joko hyvin yksinkertaisena tai täynnä yksityiskohtia olevana. Jotkut ovat myös valmiiksi varjostettuja, eli ei tarvitse omaa päätä vaivata x)
Väritykseen suositellaan Stabiloita mutta itse kyllä käytän puuvärikyniä ( Bic, Tropicolors2, 24 pack). Paperi on kuitenkin sen verran ohutta että stabilot tulisivat läpi ja pilaisivat sivun kääntöpuolella olevan kuvan (minun ostamassani värityskirjassa ainakin).




Toivottavasti löytyi jotain mielenkiintoista!